Вавринка срещна известни затруднения, но се класира за четвъртфиналите в Санкт Петербург

от в 22:33 на 14.10.2020
Марк Хаджижеков

Стан Вавринка бе подложен на изпитание от страна на Евгени Донской във втория кръг от надпреварата в Санкт Петербург, като все пак швейцарецът надделя след крайното 6:1 3:6 6:3. На четвъртфинал в бившия Ленинград Стан ще се изправи срещу втория поставен - Денис Шаповалов. 

Първата част бе приключена за „отрицателно време” от страна на Вавринка, който придаваше на ударите си внушителна плътност и острота, а благодарение на два пробива на сметката си швейцарецът се доближи на сет от успеха. 

Донской обаче съумя да „се закрепи” в двубоя, след като отрази общо две възможности за пореден пробив в началото на частта. Представителят на домакините впоследствие започна да се представя все по-силно, като при 4:3 той реализира и критичен брейк, позволил му да изравни сетовете. 

 

Макар че Донской отрази цели четири възможности за пробив в първото си подаване на третата част, Вавринка „не отпусна хватката си” и съумя да постигне така важния пробив в следващия сервис гейм на своя опонент. 

Макар че швейцарският тенисист вече не блестеше с впечатляващо тенис равнище, бившият номер три в света се позова на богатия си опит, като началният удар на Стан му помогна да довърши започнатото, за да се превърне в един от последните осем тенисисти в Санкт Петербург. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка срещна известни затруднения, но се класира за четвъртфиналите в Санкт Петербург Марк Хаджижеков
Теми:  
евгени донской | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook