Възможно е Джокович да пропусне US Open

от в 11:00 на 10.06.2020
Димитър Беловски

Световният №1 Новак Джокович призна, че е възможно да пропусне US Open, ако се играе, заради екстремната ситуация с мерките, които искат да въведат на US Open.

Сърбинът говори пред RTS във вторник, където каза, че рестрикциите, които ще бъдат въведени за US Open ще бъдат „крайни“, а не „устойчиви“.

„С повечето играчи, с които съм говорил са доста негативни относно това дали ще отидат там. Лично за мен, както нещата стоят в момента, най-вероятно сезонът ще започне на клей в началото на септември“, заяви сърбинът.

Тенис сезонът е прекъснат от средата на март и засега мачове няма да има поне до края на юли месец.

Националната тенис федерация на САЩ се очаква да вземат решение в най-скоро време след следващата седмица дали да проведат US Open. Основната схема засега трябва да започне на 31 август.

Джокович каза, че рестрикциите, които го спират да играе на турнира са 14-дневната карантина; ограничен достъп до кортовете, което означава, че играчите „няма да имат възможност да тренират“; лимита от един човек от екипа на тенисист, вместо големите антуражи, с които пътуват повечето тенисисти; ограничената възможност да се предвижваш в Ню Йорк, включително пазенето на тенисистите в хотелите близо до провеждането на турнира с цел да не ги пускат да ходят до Манхатън.

„Доста екстремни мерки за игра. Не мисля, че са устойчиви“, заключи Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възможно е Джокович да пропусне US Open Димитър Беловски
Теми:  
us open | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook