Вдъхновен Яник Синер надделя над Баутиста Агут в истински тенис спектакъл

от в 16:18 на 17.03.2021
Мирела Николова

Световният №32 Яник Синер наложи волята си над финалиста от миналата седмица на турнира в Доха - Роберто Баутиста Агут, за да си осигури място в четвъртфиналите на силната надпреварата от категория АТР 500 в Дубай. На италианеца му бяха необходими 2 часа и 26 минути, за да сломи съпротивата на опонента си за крайното 6:4 3:6 7:5, и да се класира за следващата фаза, където ще се изправи срещу победителя от срещата между Аслан Карацев и Лоренцо Сонего.

В началните минути на двубоя Агут стоеше далеч по-убедително от съперника си на корта, като рядко отпускаше дори точка на свое подаване. Перфектното насочване на началния удар му даваше възможност да поема инициативата в разиграванията и постигайки страхотни ъгли, испанецът успяваше да си открие пътя напред към мрежата, за да завърши с уинър. Недотам добре стояха нещата при Синер, който на два пъти бе застрашен да загуби подаването си, но съумя да се мобилизира и да се спаси от неприятности. Нещо повече - той дори осъществи една от получените възможности за пробив в деветия гейм, което му позволи да сервира за спечелване на сета, а няколко минути по-късно Яник вече водеше в общия резултат.

Втората част до голяма степен се разви огледално на първата. Двамата тенисисти бяха напълно равностойни и нямаха сериозни затруднения в сервис геймовете си. Ключовият момент отново дойде в края на сета, когато серия удари на младока, спрели се в мрежата, му костваха инкасирането на късен пробив, съвсем логично оказал се и решаващ за съдбата на частта в полза на Баутиста Агут.

Третият сет предложи множество качествени разигравания и феноменални изпълнения от страна и на двамата играчи, всеки от които бе крайно мотивиран да измъкне победата в този сблъсък. Началото не бе никак оптимистично за италианеца, който трябваше да премине през пет равенства, за да се спаси в първото си подаване. Той постепенно започна да повишава нивото си, което достигна връхната си точка в шестия гейм, когато изпълни някои зашеметяващи уинъра, с последния от които успя да постигне невероятен ъгъл, подпечатал и така ценния пробив.

Щастието му обаче не трая дълго, тъй като няколко пропуска в ответното му подаване върнаха испанеца в битката. Изглежда, че Синер бе оставил най-доброто за накрая, когато в 12-ия гейм нанесе съкрушителни удари в половината на противника си и реализира пробив в последния възможен момент, за да триумфира в този тенис спектакъл. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вдъхновен Яник Синер надделя над Баутиста Агут в истински тенис спектакъл Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | Обзори | роберто баутиста агут | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook