Вдъхновяващо: Играч, претърпял 8 операции, ще дебютира на Мастърс 1/4-финал!

от в 21:45 на 04.11.2021
Мирела Николова

Вдъхновяващите истории за тенисисти, завърнали се на голямата сцена след претърпени контузии и показали на света, че нищо не е невъзможно, не са една и две и именно такава е тази на Джеймс Дъкуърт. През годините 29-годишният австралиец преминава през три операции на коляното, други три на дясното стъпало, а дясното му рамо също е било оперирано на два пъти, но това не успява да сломи неговия дух и днес той намери място в първия си четвъртфинал в турнир от сериите "Мастърс 1000". 

В изцяло австралийски двубой Джеймс Дъкуърт надделя над младия Алексей Попирин в близо двучасова битка в Парижката зала "Берси", завършила в негова полза със 7:6(8) 6:4, за да си осигури дебютен двубой в четвъртфиналната фаза на Мастърс надпревара, където го очаква сериозно препятствие в лицето на седмия поставен Хуберт Хуркач.

Мачът стартира по план за по-ниско ранкирания тенисист, който проби рано и поведе с 4:2. Последваха обаче силни минути за Дъкуърт, който започна да се чувства все по-уверено на корта, и това доведе до три поредни гейма в неговия актив, за да осъществи обрат, излизайки напред с 5:4. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе също толкова оспорван, а минипробивите бяха изключително често срещано явление, но световният №55 намери начин да пречупи по-младия си съперник и материализирайки четвъртия си сетбол, записа откриващата част срещу своето име.

Дъкуърт пренесе устрема си и в началото на втория сет, който стартира по мечтан начин за него - с два пробива и наглед стабилна преднина от 4:0. Впоследствие обаче импулсът в играта на Попирин се завърна и сега той бе този, който успя да навакса изоставането си и да възвърне паритета за 4:4. Усещайки, че губи почва под краката си, по-възрастният австралиец се мобилизира отново и осъществи късен пробив, който се оказа и решителен за изхода на срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вдъхновяващо: Играч, претърпял 8 операции, ще дебютира на Мастърс 1/4-финал! Мирела Николова
Теми:  
atp | алексей попирин | джеймс дъкуорт | любопитно | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook