Вече имаме швейцарец в трети кръг на Ролан Гарос, но не е Федерер или Вавринка!

от в 17:19 на 02.06.2021
Калоян Соколов

Тазгодишният Ролан Гарос не спира да ни поднася изненадващи резултати, а днешният ден не направи изключение в това отношение, след като квалификантът Хенри Лааксонен постигна най-голямата победа досега в кариерата си и отстрани Роберто Баутиста Агут с крайното 6:3 2:6 6:3 6:2. Така световният номер 150 се класира за първи път в своята кариера за трети кръг на турнир от Големия шлем, а там ще го очаква един измежду Карен Хачанов и Кей Нишикори.

Първата част протече с огромно предимство от страна на швейцареца, който веднага взе подаването на именития си съперник и не допусна да се стигне дори до точка за пробив на негов начален удар, което му позволи да вземе солиден аванс в срещата. Във втория сет обаче нещата се обърнаха, като фаворитът влезе в познатия си режим на безгрешен тенис от основната линия и скоро общият резултат беше изравнен.

В тези моменти изглеждаше, че аутсайдерът вече няма да има нужните сили да се противопостави, само че тези предварителни очаквания изобщо не се сбъднаха, защото той покачи равнището си още повече спрямо началото на мача и изостряше темпото със своя форхенд при всяка една възможност. Агресивният подход на Лааксонен го изведе в позиция да сервира за преднина от 2:1 части, а Агут не се възползва от двата си брейкбола и така трябваше да прави обрат, ако иска да остане в турнира.

Картината в четвъртия сет обаче си остана все същата, тъй като поставеният под номер 11 бе напълно безпомощен пред атакуващия стил на квалификанта, който придоби солиден аванс от 5:2 гейма и макар да не съумя да затвори сблъсъка при първия си опит от линията за начален удар, то веднага след това отреагира подобаващо, осъществявайки поредната сензация на клея в Париж!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вече имаме швейцарец в трети кръг на Ролан Гарос, но не е Федерер или Вавринка! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | роберто баутиста агут | ролан гарос | хенри лааксонен

Коментари





Следвайте ни в Facebook