Великан! Джокович не даде шансове на Циципас и грабна титлата в Дубай

от в 18:02 на 29.02.2020
Калоян Пламенов

Новак Джокович успя да спечели ATP 500 турнира в Дубай, след като се наложи над младия грък Стефанос Циципас на финала след 6:3, 6:4.

Така за втора поредна година гръцкият тенисист губи финалния мач в тази надпревара, след като през миналата година отстъпи на Роджър Федерер в битката за трофея.

Титлата е втора за Джокера през тази календарна година, след като спечели и Откритото първенство на Австралия, както и 79-а в неговата славна до момента кариера.

Не може да не се отбележи също, че това е и негов пети трофей от турнира в Дубай. Той спечели титлата от надпреварата през 2009, 2010, 2011 и 2013 година.

Освен това опитният състезател продължава да бъде без загуба от началото на годината и статистиката му в ATP тура до момента е впечатляваща - 14 победи и нито едно поражение.

Първият сет на срещата започна равностойно, а в петия гейм на Новак му се наложи да спасява точка за пробив. Сърбинът обаче се справи и след това проби в осмия гейм, а след това си спечели и най-важното подаване.

Вторият сет също както първия започна равностойно, но сръбският тенисист успя да пробие в петия гейм. След това обаче изненадващо Циципас върна моментално пробива. 

В деветия гейм обаче Джокович проби решително и след това не сгреши и си спечели най-важното подаване, за да завоюва трофея. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великан! Джокович не даде шансове на Циципас и грабна титлата в Дубай Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | стефанос циципас | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook