Великобритания ликува! Еванс и Мъри показаха страхотен тенис и донесоха триумф над Германия

от в 13:36 на 02.01.2022
Диана Андреева

След като срещите на сингъл между Великобритания и Германия приключиха, резултатът бе 1:1 и двойков мач щеше да реши победителя в срещата. Въпреки че на корта излезе световния номер три Александър Зверев след промяна в последния възможен момент, дори това не бе достатъчно на германците и те допуснаха загуба при каретата, а с това и остават на второто място в групата си на ATP Cup 2022. 

Напрежението бе обвзело световния номер три Зверев, като това си пролича още в първите точки от срещата. Големите очаквания изиграха лоша шега на Саша, който допускаше грешка след грешка, а неговият партньор Кравиец също не блестеше с отигрванията си. Първият пробив дойде в четвъртия гейм, когато играта на ретур от страна на британците бе впечатляваща, а от там насетне инициативата бе изцяло в ръцете на тандема Еванс/Мъри, които не допуснаха дори за момент спад в нивото и това им гарантира спечелването на първия сет. 

Втората част бе далеч по-интересна. Доминацията от страна на Еванс и Мъри продължи, като Дан демонстрираше тенис от най-високо ниво, а неговият партньор бе безпогрешен от всяка една точка на корта. Зверев и Кравиец направиха всичко по силите си, но дори това не им бе достатъчно, за да възспрат вдъхновените си опоненти. Отново ранен пробив реши изхода на сета, като с тази си победа Великобритания спечели дербито с Германия и оглави група C заедно със САЩ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великобритания ликува! Еванс и Мъри показаха страхотен тенис и донесоха триумф над Германия Диана Андреева
Теми:  
джейми мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook