Великолепна Шиникова премина с лекота към четвъртфиналите в Дубай!

от в 10:07 на 24.11.2021
Диана Андреева

Изабелла Шиникова се представя повече от впечатляващо на ITF турнира в Дубай през тази седмица. Третата ракета на страната ни стартира участието си от квалификациите, а преди броени минути се превърна в първата известна четвъртфиналистка на надпреварата. По пътя към тази фаза от събитието Шиникова изненада втората поставена и шампионка от WTA Сайсай Джън, а днес бе категорична в сблъсъка си с Майо Хиби и надделя в последователни сетове - 6:4 6:3.

Шиникова бе пробита още в първия си сервис гейм. Българката обаче не позволи да изостане в резултата и мигновено реализира рибрейк. Постепенно проблемите с началния удар на Хиби се задълбочиха и Изабелла имаше възможност за втори път да отмъкне подаването на своята противничка. От там насетне третата ракета на страната ни изцяло доминираше в разиграванията. Хиби не разполагаше с никакви шансове за евентуален обрат в резултата и скоро откриващият сет отиде в актива на Шиникова.

Втората част отново стартира много равностойно. Двете състезателки имаха проблеми на сервис и си размениха по два пробива, като никоя от двете състезателки не успяваше да поеме инициативата в свои ръце. Паритетът в резултата се запази до 3:3, преди Шиникова отново да впечатли с тениса си. Българката излезе напред в резултата за 5:3 и само един гейм я делеше от място в четвъртфиналите.

За разлика от миналите си изяви, този път Изабелла дори за момент не се поддаде на емоциите. Българката успя да затвори мача още на сервис на своята противничка, пробвайки за втори път в сета и така уверено продължава напред в събитието. Следващото препятствие по пътя на Шиникова ще бъде определено след края на срещата между квалификантката Йолана-Георгияна Гиороайе и Александра Крунич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великолепна Шиникова премина с лекота към четвъртфиналите в Дубай! Диана Андреева
Теми:  
ITF | изабелла шиникова | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook