Великолепна: Томова разгроми световната №48 и ще срещне една от фаворитките в Дубай!

от в 12:24 на 19.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не спира да впечатлява с изявите си напоследък и след като през миналата седмица премина квалификациите на силния турнир в Доха, където бе спряна на старта на основната схема, днес българката направи още една крачка напред, класирайки се за втория етап на WTA 1000 надпреварата в Дубай. 

Нашето момиче се изправи срещу световната №48 Кая Канепи, на която не остави никакви шансове, изнасяйки най-силното си представяне от началото на сезона. В хода на цялата среща контролът бе изцяло в ръцете на родната ни представителка, която постигна разгромен успех с 6:3 6:1 и така си осигури място във втория етап на състезанието, където я очаква далеч по-сериозно изпитание в лицето на световната №4 Джесика Пегула, която през вчерашния ден игра финал в Доха.

Най-добрата ни тенисистка навлезе изключително решително в мача и още в дебютното подаване на противничката си се сдоби с три възможности за пробив, които обаче бяха отразени след няколко отлично изградени атаки от Канепи. Естонката разчиташе основно на грубата сила, с която да извади от равновесие нашата сънародничка, но Вики показа своите качества в дефанзивен план и успя да се справи с връхлитащата я мощ, за да осъществи пробив в средата на сета и да поведе с 4:1. Оттам насетне тя не изпита колебания в играта си и опази аванса си до самия край, за да запише откриващата част в своята сметка.

 Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където Томова продължи да дочаква неминуема грешка от предприемащата множество неоправдани рискове съперничка. Благодарение на агресивната си позиция на ретур нашето момиче спечели всеки един от сервис геймовете на по-високоранкираната тенисистка и макар да позволи връщане на един от брейковете, то това по никакъв начин не повлия на изхода от мача, завършил след точно 80 минути в полза на Вики.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великолепна: Томова разгроми световната №48 и ще срещне една от фаворитките в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | джесика пегула | дубай | кая канепи | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook