Великолепната седмица за Андреев продължава! Ще дебютира на Чаланджър 1/4-финал!

от в 14:03 на 13.01.2022
Мирела Николова

Адриан Андреев стартира годината с участие на Чаланджъра във Форли, където намери място в основната схема, но допусна загуба още на старта. През тази седмица българинът участва и във второто издание на турнира в италианския град, където днес постигна четвърта поредна победа и успя да си осигури място в четвъртфиналната фаза на надпреварата, като това ще бъде и негово дебютно участие на подобна фаза на Чаланджър.

На осминафиналите нашето момче не срещна сериозни затруднения и за по-малко от час и половина престой на корта преодоля съпротивата на световния №283 Евгений Тюрнев. Софиянецът демонстрира отлична игра от основната линия и превъзхождаше по-високоранкирания си опонент през цялото време, което му донесе напълно заслужен успех с 6:4 6:3. В битка за място сред най-добрите четирима в турнира Ади ще се изправи срещу победителя от срещата между Ейдън МакХю и Еван Фурнес.

От началото на двубоя българинът бе този, който стоеше по-добре на корта и често търсеше пътя на атаката, за да предизвиква неточности от ракетата на съперника. Така още в третия гейм Андреев се сдоби с два брейкбола, които обаче бяха отразени от Тюрнев след чудесно пласирани сервиси. Родният ни представител продължи да бъде изключително агресивен при ретур, което му се отплати в средата на сета, когато бе реализиран първият пробив в срещата, отишъл в актива на нашия сънародник - 4:3. Началният удар на Адриан работеше на високи обороти, което елиминираше опасността от рибрейк и не след дълго откриващата част отлетя в полза на световния №363.

Вторият сет бе открит с ранен пробив на сметката на Ади, който запази интензитета в играта си и безпроблемно поддържаше преднината си до 3:2. Тогава сервисът му се пропука и това, в комбинация с известен брой неточности, доведе до възстановяване на равенството в резултата. Щастието на руснака обаче не трая дълго, тъй като веднага след това Андреев се отърси от колебанията си и отново заигра на познатото си ниво от дебютната част. Оттам насетне той пое изцяло контрола върху събитията и спечелвайки и двете последвали подавания на противника, триумфира с крайната победа, изстрелваща го на първи 1/4-финал на турнир от сериите Чаланджър!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великолепната седмица за Андреев продължава! Ще дебютира на Чаланджър 1/4-финал! Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | форли | Чаланджър | чаланджър форли

Коментари





Следвайте ни в Facebook