Вердаско и негов сънародник са разследвани за съмнителни мачове

от в 03:11 на 15.07.2018
Георги Христов

Започнало е разследване срещу Фернандо Вердаско и Давид Мареро за техен съмнителен мач на Уимбълдън. Испанците вече са дали показания пред Съвета за тенис интегритет.

Става дума за загубата на двамата в първи кръг от Леонардо Майер и Жоао Соуса след 7:6(6), 6:4, 6:7(7), 6:1. Сигнал за мача е подаден от букмейкъра Pinnacle Sports, който е засякъл съмнително висока активност на залаганията от акаунти, които вече са попаднали под подозрение, че се занимават с нелегална дейност.

"Бях изненадан от тази новина. Нямам идея какво става въпрос. Какво очаквате да кажа? Нека да направят разследване, винаги съм казвал това", сподели 38-годишният Мареро, който е бивш №5 при дуетите.

От своя страна Фернандо Вердаско също потвърди, че е разпитван по случая. "Винаги съм бил за откритост в нашия спорт и компромиси по този въпрос не може да има. Ще окажа пълна подкрепа," заяви испанецът. През 2015 година на US Open Вердаско също бе подозиран след негов мач с Томи Хаас. "Не мога да да контролирам всички хора по света какво говорят," заяви тогава Вердаско.

По рано през юни бившият №78 Николас Кикер бе наказан за шест години за подобни нерегламентирани действия.

В същото време колумбийският тенисист Робърт Фарах е с наложено условно наказание за три месеца и глоба от 5000 долара за популяризиране на уеб сайт за хазартни игри в социалните мрежи. Той е публикувал съобщение в социалната мрежа "Туитър" през февруари, което е в нарушение на регламента, който гласи, че никой няма право "пряко или непряко да привлича или улеснява всеки друг да залага на резултати или друг аспект на всяко събитие или състезание по тенис”.

Самият Фарах се извини за действията си. Той е №16 при двойките.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско и негов сънародник са разследвани за съмнителни мачове Георги Христов
Теми:  
корупция | скандали | тенис залози | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook