Вердаско нанесе поредно поражение на Мъри и го изхвърли от турнира в Кьолн!

от в 03:10 на 14.10.2020
Калоян Соколов

Фернандо Вердаско определено не се радва на особено благополучен рестарт на сезона, след като загуби на квалификациите в Рим за по-малко от час, а впоследствие бе отстранен от Ролан Гарос поради положителен тест за коронавирус. Днес ветеранът обаче напомни за най-добрата си игра и отстрани Анди Мъри от надпреварата в Кьолн, наидгравайки го с 6:4 6:4.

Двубоят започна с трудно измъкнати сервис геймове от двамата на старта, но двойните грешки в играта на бившия номер едно изобилстваха, а това даде възможност на Вердаско да поведе с 4:1. Мъри не се предаде и върна един от пробивите, като освен това измъкна подаването си от 0:40, само че форхендът на испанеца започна да цели безотказно линиите и мадридчанинът взе аванс в сетовете.

Втората част стартира с ранно разменени брейкове, ала отново британецът изглеждаше твърде мек на корта, което позволяваше на Вердаско да си отваря пространство с къси диагонални от дланния си удар. Тази стратегия работеше безотказно и той получи възможност да затвори срещата на собствено подаване при 5:4 в негова полза. Световният номер 115 даде всичко от себе си, за да възстанови паритета, но ибериецът беше безкомпромисен и скоро записа трети пореден успех над британеца. Следващото препятстие пред Нандо пък се явява Александър Зверев, който е поставен под номер 1 в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско нанесе поредно поражение на Мъри и го изхвърли от турнира в Кьолн! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook