Весели след победата над Джокович: Дори не съм си и помислял, че ще имам шанс

от в 19:24 на 24.02.2022
Калоян Соколов

Иржи Весели стана част от историята на тениса, след като постигна сензационна победа над Новак Джокович в сблъсък от четвъртфиналната фаза на турнира в Дубай. Чехът показа тенис достоен за състезател от топ 10 и заслужено се поздрави с втори успех от също толкова мачове с поставения под номер едно и по този начин отне първата позиция в ранглистата на сърбина, тъй като Джокович наскоро се раздели с целия си актив от миналогодишния Аустрелиън Оупън, когато стана шампион и това ще позволи на Даниил Медведев да стъпи начело в подреждането на ATP от идния понеделник. Самият Весели не скри изненадата си от случилото му се през днешния ден на корта, а ето какво още сподели в своето последвало интервю:

Какво значи за теб да победиш световния номер едно?

- Чувството е невероятно. Дори не съм си и помислял, че ще имам шанс срещу Новак, защото той е един от най-великите за всички времена. Преминах през много трудни моменти през последните 12 месеца, така че в момента емоциите са ме завладели изцяло и изпитвам огромна радост.

Беше страхотен мач. Ти си го побеждавал при единствената ви среща. Колко самочувствие ти донесе това за днешния двубой?

Не много. Изключително е трудно да се изправиш срещи човек с такива страхотни удари от основната линия, който се движи толкова добре по корта. Трябва наистина да си извоюваш победата в подобен сблъсък, като се бориш за всяка една точка и аз се справих със задачата, стремейки се да правя кратки разиграванията. Нормално е публиката да е на страната на най-големите имена, както се случи и днес. Нямаше да е по-различно, ако се бях изправил срещу Надал или Федерер, само че аз обичам да играя с най-добрите, а кортовете да са препълнени. Винаги мога да разчитам на невероятна атмосфера в двубоите си с тези момчета и тази вечер се насладих максимално на изживяването.

Този успех ще направи Даниил Медведев номер едно в света и Голямата четворка ще оваканти челното място в тениса за пръв път от 19 години. Усещаш ли се като част от историята на тениса?

- Вчера се шегувах, че не искам да развалям перфектния си баланс срещу Новак, тъй като водех в срещите помежду ни. Изобщо обаче не съм очаквал да победя отново. Страхотно е за тениса да има нов лидер в ранглистата, макар че Джокович пропусна Откритото първенство на Австралия и е невероятен шампион, който е прекарал цели 361 седмици на върха. Нашият спорт има нужда от нов световен номер едно, следващото поколение вече заявява сериозни амбиции и това е наистина чудесно - завърши щастливият победител.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Весели след победата над Джокович: Дори не съм си и помислял, че ще имам шанс Калоян Соколов
Теми:  
даниил медведев | дубай | интервюта | иржи весели | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook