ВИДЕО: Григор потвърди участие в Ротердам

от в 16:44 на 08.10.2018
Мария Петрова

Григор Димитров ще участва на АТР 500 турнира в Ротердам и през 2019 година. Надпреварата в холандския град ще се състои от 9 до 17 февруари догодина. Директорът на състезанието Рихард Крайчек съобщи, че Димитров е потвърдил участие, както по-рано това са направили Марин Чилич, Кей Нишикори, Ник Кириос и Хьон Чун.

През този сезон 27-годишният българин регистрира в Холандия най-доброто си постижение за сезона - достигна до финала. В спора за титлата Роджър Федерер го надигра с 6:2, 6:2.

Григор е любимец на феновете, той показа много добри неща в зала "Ахой" през годините. Може би ще успее да направи финалната крачка, след като при последното издание беше на финал," заяви Крайчек пред местното издание "Телеграаф" по повод Гришо, който дебютира в турнира на 18 години през 2009-а.

"Турнирът в Ротердам винаги е бил важен за мен. Първото ми участие беше решаващ момент в кариерата ми. Затова искам да спечеля титлата поне веднъж", заяви българинът, който е девети в световната ранглиста в момента.

Турнирът в Ротердам е седмица след надпреварата в София, която Димитров пропусна през миналия сезон заради травма и не защити титлата си в българската столица от 2017 година.

"Ротердам винаги е бил важен турнир за мен. Първото ми участие тук беше възлово за цялата ми кариера. Без съмнение искам да спечеля турнира за първи път," гарантира и самият Димитров.

От своя страна Гришо ще участва във Виена и на "Мастърс 1000" в Париж до края на сезона. След това той планира да започне 2019 в Бризбейн преди старта на Откритото първенство на Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ВИДЕО: Григор потвърди участие в Ротердам Мария Петрова
Теми:  
григор димитров | рихард крайчек | тенис | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook