ВИДЕО: Халеп с успех в Доха - връща се под №2 в света

от в 19:55 на 13.02.2019
Мария Петрова

Шампионката през 2014 година Симона Халеп се класира за четвъртфиналите на турнира в Доха с награден фонд 916 хиляди долара. Поставената под номер 1 Халеп надделя над украинката Леся Цуренко с 6:2, 6:3 за 79 минути. С успеха румънката си гарантира изкачване на второто място в световната ранглиста. Халеп стартира и завърши мача със серии от по пет поредни гейма, като във втория сет навакса изоставане от 1:3, преди да триумфира.

Румънката ще се изправи в следващата фаза на турнира срещу деветата в схемата Юлия Гьоргес. Гьоргес пласира 12 аса и елиминира "щастливата губеща" от квалификациите Алисън Риск с 6:1, 6:7(5), 6:4 след малко повече от два часа и половина на корта. Германката, 16-а в света в момента, навакса изоставане от 2:4 гейма в решаващия трети сет.

Шампионката от 2017 година и поставена под номер 2 Каролина Плишкова пък се отказа по-рано днес заради вирусно заболяване. Тя беше заменена в основната схема от сестра си Кристина, която пък загуби от Елизе Мертенс с 2:6, 6:7(3). Мертенс ще играе срещу Бертенс на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ВИДЕО: Халеп с успех в Доха - връща се под №2 в света Мария Петрова
Теми:  
симона халеп | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис ранглиста | тенис турнир в доха - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook