Видео: Какво се случи, когато Григор и Алкарас се сблъскаха за пръв и досега последен път?

от в 16:24 на 30.04.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров и Карлос Алкарас ще се сблъсъкат тази вечер в зрелищен мач от вечерната сесия на Мастърса в Мадрид, който ще стартира в 21:00 часа на централния корт "Маноло Сантана". Досега Гришо се е изправял само веднъж срещу защитаващия шампион, когато отстъпи пред него с 1:6 3:6 на Мастърса в Париж през миналия сезон, а ние ви предоставяме запис и кратък разказ със случилото се в тогавашния двубой.

Стартът беше впечатляващ от страна на тогавашния номер едно, който демонстрираше невероятния си атлетизъм и неутрализираше всяка една от атаките на Димитров. Зрелищните разигравания в началните минути не бяха рядкост, а Григор правеше всичко възможно да разнообрази играта, прибягвайки до къси топки и излизаня към мрежата, но испанецът имаше отговор на всичко това и в крайна сметка поведе на бърза ръка с 4:0. Българинът съумя впоследствие да се разпише в резултата но, веднага след това бе пробит за трети път, като младокът сложи край на сета с ретур уинър от бекхенд.

Втората част имаше сходно начало, а статистиката показваше, че испанецът е спечелил 15 от 17-те разигравания, които са продължили над 5 удара. Фаворитът пък се възползваше по най-добрия начин от крайно непостоянното представяне на първата ни ракета и се откъсна безпроблемно напред с 3:0. Наглед изходът от двубоя изглеждаше предрешен, само че родният ни представител изведнъж намери оптималния си ритъм на игра, докато топ поставеният прекаляваше в желанието си да търси бърза развръзка в точките и изведнъж имахме паритет в геймовете. Нашият сънародник дори се добра до два поредни брейкбола, за да поведе за пръв път от началото на мача, но последва рутинен пропуск от форхенда на бившия номер три и това сякаш повлия сериозно на неговата увереност в негативен план, тъй като той не взе нито повече гейм до края на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Видео: Какво се случи, когато Григор и Алкарас се сблъскаха за пръв и досега последен път? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | запис | какво се случи | карлос алкарас | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook