Виена: Циципас потегли с успех и ще търси реванш от шампиона на Мастърса в Синсинати!

от в 19:20 на 26.10.2022
Мартин Петков

Стефанос Циципас оставя отлични впечатления с представянето си в зала напоследък, в което несъмнено има резон, предвид факта че именно на закрито дойде и най-големият триумф в кариерата на елина, който завоюва титлата от Финалите на АТР през 2019-а година. Гъркът в предходните седмици неизменно достигна финал при участията си в Астана и Стокхолм, отстъпвайки на бъдещите шампиони Новак Джокович и Холгер Руне респективно, като днес откри кампанията си на АТР 500 надпреварата във Виена и с убедителна победа над домакинския представител Денис Новак, участващ посредством "уайлд кард", загатна, че ще преследва трети пореден мач за трофей в Тура - 7:6(2) 6:2. Във втория етап на състезанието ни предстои изключително любопитен сблъсък, в който световния номер 5 ще срещне Борна Чорич в повторение на финала им от Мастърса в Синсинати отпреди няколко месеца, когато хърватинът се поздрави с отличието.

Още от дебютните минути на двубоя бившият подгласник от Ролан Гарос опита да наложи волята си на корта, като причисли сервиса на противника към актива си, ала австриецът показа здрави нерви и оцеля след три отразени брейкбола. В седмия гейм, обратно на всичко видяно досега, Стефанос изигра поредица от колебливи удари, от което за радост на местните привърженици, световният номер 155 се възползва и реализира пробив за 4:3. В идните минути обаче Новак се пречупи под обзелото го напрежение да е във водещата позицията на корта и паритетът беше възстановен от фаворита, докато ние станахме свидетели на тайбрек. В него на пиадестала излезе блясъкът в играта на Циципас, който търсеше атаката при всеки удобен случай и пласира успешно своите отигравания, превръщайки ги в попадения, за да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част разликата в класите стана повече от чувствителна, след като гъркът започна да доминира изцяло в разиграванията от основната линия и без да губи време, поведе с два пробива аванс. Световният номер 5 впечатли с представянето си в сета, като реализира цели 12 уинъра срещу само една непредизвикана грешка, при което участващият посредством "уайлд кард" състезател нямаше никакъв шанс и Стефанос необезпокояван затвори срещата на собствен сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виена: Циципас потегли с успех и ще търси реванш от шампиона на Мастърса в Синсинати! Мартин Петков
Теми:  
atp | виена | денис новак | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook