Вики Томова напусна надпреварата в Белград след нова двусетова загуба

от в 13:59 на 27.07.2021
Диана Андреева

Виктория Томова отпадна още на старта в Белград! Българката отстъпи в последователни сетове на Джул Нимайер - 6:3 7:6(10) и така за пореден път отпадна още на старта. След участието си на Уимбълдън 2021 втората ни ракета не може да намери своя ритъм и допуска неприятни поражения, като вече повече от един месец тя няма нито една победа на професионално ниво.

Макар и да бе сочена като фаворитка в надпреварата в Белград, имайки се предвид, че е сред поставените състезателки, Томова далеч не бе конкурентна на своято опонентка. Вики по никакъв начин не напомни на играта си в по-ранните месеци от сезона, а постепенно тя се отдалечава от така мечтания дебют в топ 100 на световната ранглиста, който само преди няколко седмици бе толкова близо. 

Макар и според статистиката Томова да бе по-постоянна на сервис, българката трудно печелше подаванията си, което доведе до големи проблеми за нея от първата до последната точка. Вики допусна ранен пробив, а впоследствие Нимайер удвои аванса си и прибави първита част на сметката си. Вторият сет интригата бе доста по-голяла, а втората ни ракета със сигурност се чувстваше много по-уверена на корта. 

Вики успя да навакса изоставане от 3:1, а по-късно реализира още един рибрейк, запазвайки шансовете си да се поздрави с победа. Разиграванията бяха равностойни, а Томова неведнъж направи страхотни комбинации от дъното на корта. Българката навлезе в решаващия тайбрек със самочувствие. Тя спаси два мачбола, преди на свой сервис да имаше възможност да затвори сета в своя полза. Напрежението обаче си каза думата и Вики не веднъж, ами цели три пъти допусна грешка на сетбол, с което и пропиля всичките си шансове да възвърне паритетата в отделните части. 21-годишната Нимайер обаче не позволи на емоциите да провалят плановете й и след 12:10 достигна до успех в двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вики Томова напусна надпреварата в Белград след нова двусетова загуба Диана Андреева
Теми:  
виктория томова | тенис турнир в белград

Коментари





Следвайте ни в Facebook