Вики Томова: Пикът ми беше на Уимбълдън, целта е топ 100

от в 19:14 на 13.11.2018
Георги Христов

Виктория Томова набеляза целта си за 2019 година. Първата ни ракета иска да намери трайно място в топ 100 на световната ранглиста.

През изминалия сезон тя отличава представянето си на Уимбълдън, където намери място в основната схема.

„Това е мигът на 2018-а година за мен. Това бе пикът. Най-добрият ми турнир. Да оставим настрана двата мача в основна схема. Много хора не си дават сметка колко силни са квалификациите. Да играеш срещу тенисисти от топ 200. Малка е разликата между топ 100 и топ 2000. Три мача преодолях и бях много щастлива. Преодолях бариерата, която все не успявах," сподели Томова пред "Дарик".

„В днешно време конкуренцията е много силна и на много високо ниво. Всеки се бори със зъби и нокти да се добере до топ 100. Веднъж случи ли се мисля, че нещата се редят по-лесно, но все още не съм успяла. Надявам се лека-полека да стане. Поставила съм си тази цел и дано да успея да я преодолея.

"Трудно е да си постоянно здрав, да пътуваш на различни континенти, сменяш часови разлики. Понякога не се чувстваш добре, но се налага да стиснеш зъби. Трудно е, но се радвам, че в края на сезона стиснах зъби и защитих точките, които имах“.

„Доста е трудно все да си на път. Много хора не си дават сметка. Да, отивам на много хубави места, но нищо не виждам. Все съм на корта или в хотела. Не обичам да разглеждам много, старая се да почивам. Налага ми се все да съм на самолети или влакове. Това изморява много, а е нужна адаптация за турнирите. Понякога отивам ден-два преди турнира, бързо трябва да се адаптирам“.

Почти сигурно е, че за поредна година Томова ще посрещне новата година в Австралия като още уточнява турнирите си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вики Томова: Пикът ми беше на Уимбълдън, целта е топ 100 Георги Христов
Теми:  
виктория томова | тенис | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook