Виктор Ханеску: Федерер е шампион и извън корта, поздравява всеки

от в 17:47 на 18.12.2018
Георги Христов

Бившият румънски тенисист Виктор Ханеску похвали Роджър Федерер не само за успехите му на корта, но и за поведението му извън него.

"Той е много открит, образован човек. Казва "здравей" на всеки. Включително и на чистачите на съблекалните. Няма как да му се ядосаш. Той е шампион както на корта, така и извън него," заяви Ханеску, който е достигал до №26 в световната ранглиста.

Двамата имат шест мача помежду си и в тях двуметровият гигант е печелил един сет. Той си спомня и първият им мач през 2004 година за Купа "Дейвис". "Той тъкмо беше станал №1, печелейки Australian Open. Спомням си, че загубих сет, след като водех с 4:2 в тайбрека - нещо такова. Най-специално беше в Индиън Уелс," отчита Ханеску, който в Калифорния печели един тайбрек срещу Маестрото.

Общо в кариерата си двуметровият гигант е спечелил около четири милиона долара от наградни фондове. "Смятам, че съм много богат човек, защото съм здрав, имам си семейство и правя каквото пожелая. Имам изключително дете, което е най-голямото богатство. Има много бедни хора, които нямат какво да ядат. Аз имам къща и кола. След края на кариерата ми обаче исках да се занимават с нещо различно от тениса."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктор Ханеску: Федерер е шампион и извън корта, поздравява всеки Георги Христов
Теми:  
виктор ханеску | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook