Виктор Лилов отстъпи в спора за титлата в Лондон

от в 16:16 на 11.07.2021
Валери Андреев

Самир Банержи е шампион при юношите на Уимбълдън. Състезаващият се за Америка младеж успя да надделее в последователни сетове над Виктор Лилов и след 7:5 6:3 спечели титлата на "свещената трева". Двамата днес видимо бяха повлияни от напрежението и големия залог, а именно и това направи двубоя дори по-интересен и наклони везните в полза на Самир.

В хода на целия сблъсък силите на корта бяха доста изравнени, ала в ключовите моменти Банержи бе видимо по-стабилният от двамата. Лилов трябваше да догонва в хода на дебютната част, тъй като сервираше втори, а именно това и много повиши тежестта в сервис геймовете му. Така, в края на сета, Виктор се пропука и при 6:5 предаде подаването си, а не успявайки да направи светкавичен рибрейк, той изостана в отделните сетове. През втората част пък няколко ключови сервиса при 3:2 не намериха очертанията на корта и състезателят с български корени беше пробит. Опонентът му съумя да задържи своите сервис геймове до края безпроблемно и скоро вдигна един от най-значимите трофеи при юношите.

Лилов обаче направи силно впечатление с представянето си и въпреки че не представлява България и както той самият заявява, няма много общо с родината ни, в крайна сметка, феновете в България можем единствено да се радваме на успехите на състезаващия се за Америка, защото Виктор е роден в Пловдив и е тренирал в местния тенис клуб "Локо 98". Затова можем да пожелаем на Лилов само успехи занапред и дано чудесните му изяви в младежките турнири се пренесат и при мъжете за в бъдеще!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктор Лилов отстъпи в спора за титлата в Лондон Валери Андреев
Теми:  
виктор лилов

Коментари





Следвайте ни в Facebook