Виктор Троицки: Григор има вкус за жени, карам ски в Банско

от в 16:36 на 04.02.2016
Tennis.bg

Виктор Троицки е роден на 10 февруари 1986 година в Белград. Има и руско потекло. Неговите дядо и баба са съответно от Твер и Ростов на Дон. Оттам идва и фамилията му. Най-високото му класиране в световната ранглиста е 12-о място. Носител е на купа „Дейвис" през 2010 година след епична победа на Сърбия над Франция. След това бе наказан за допинг. Виктор се срещна с фенове в София. Над 100 човека се възползваха да вземат автограф от сърбина. Той получи фланелка на ЦСКА и книга за България. До момента е спечелил малко под 6 милиона долара от наградни фондове в професионалния тенис. В момента е №25 в световната ранглиста и поставен под №2 на турнира Sofia Open.

Викторе, как се чув­стваш в София?
- Прекрасно. Много е близо до Белград. Дойдох с кола, което не ми се случва често. Залата е идеална за тенис, настил­ката също е хубава. Орга­низацията е на изключи­телно ниво. Идвал съм в България преди, но за първи път съм в София.

Къде си бил преди то­ва?
- На Банско. Обичам да карам ски там.

Не ви ли е забранено заради контузиите?
- Не. Карам леко - леко. Пък и нямаме толкова свободно време през зи­мата. Като малък бях голям фен на Алберто Томба. Сега не ги следя толко­ва.

Доста се въодушеви, като видя екипите на ЦСКА.
- Няма как да е по друг начин. Все пак кум ми е Никола Вуядинович. Двамата сме заедно от деца. Обичахме да играем футбол. Но аз станах те­нисист, а той футболист. Когато беше в ЦСКА, се чувстваше много щаст­лив. Благодаря на Краси Цонов, че ми подари фла­нелка. Веднага ще му се обадя, че има такъв екип. Ще се зарадва много. Пък и аз съм привърженик на „Партизан". И много до­бре знам, че ЦСКА и „Партизан" са братя. Ар­мейци.

Значи следиш българ­ското първенство?
- Вече не. Но като при­върженик на „Партизан" знам, че паднахме от „Лудогорец" за Шампионската лига. Още ме боли за това. Сега при нас има двама българи и ми харес­ват. Само Божинов да можеше да вкарва малко повече... цена нямаше да има. В момента е труден период за „Партизан". Но ще го надживеем. Знам, че е трудно и за ЦСКА.

Защо предпочете да дойдеш в София, а не да отидеш на някой друг турнир?
- Заради близкото раз­стояние. Няма скоро да намеря турнир, на който да си тръгна от дома и след няколко часа да съм на състезанието. Много се радвам, че София е част от веригата. С удоволствие бих дошъл от­ново.

Какви са ти очаква­нията за този сезон?
- Трудно ще се преборя отново да стана №12. Все пак наказанието ме вър­на в предучилищна въз­раст. Дори мислех да се откажа. Постъпиха до­ста несправедливо с мен. Но сега харесвам тени­са, който показвам. Да­леч съм от формата, в която бях, но все пак на­предвам, и то доста добре.

Какви са амбициите ти за турнира в София?
- Да играя на финал. Но нищо не се знае. Прекалено равностойни тенисисти се събрахме. И всеки може да изненада. Дори някой от тези, кои то смятаме за аутсайде­ри.

В последно време из­игра няколко мача с Григор Димитров. Как­во е мнението ти за него?
- Невероятно добър тенисист. Много съм радостен, че Григор не е в София. Без него за останалите ще е доста по-лесно. Ина­че е добро момче. Често говорим по време на тур­нирите. Дори бих казал, че сме приятели. Едно обаче не може да му се отрече. Има много добър вкус към жените. Той обаче остава един от най-добрите млади тенисисти и от него може да се очаква всичко.

Очакваш ли публика­та да те подкрепи теб, ка­то него го няма?
- Дано. Нека дойдат по­вече хора да ни гледат. Аз лично очаквам да дойдат и приятели от Белград. Но за уикенда, че в мо­мента са на работа.

Имаш ли си любим турнир?
- Разбира се. В Монте Карло. Там е невероятно. Просто обстановката е изключителна. Но дано ме поканят, че нещо кла­сирането ми не е като за него.

Имаш ли любим про­тивник и такъв, срещу ко­гото не искаш да играеш?
- Любим противник ня­мам. Сигурно чакаш да кажа, че е Новак, но сре­щу него е направо удовол­ствие да се играе. Имаме си закачки, весело е на корта. Много съм му благодарен. Подкрепата му през най-трудния период от кариерата ми бе неве­роятна. Той бе един от хората, които ми помогнаха да се върна на корта. Но имам такъв, срещу когото не искам да играя повече. Това е Жил Симон. По-гаден тенисист не мо­жеш да срещнеш. Заради това се кръстя, да не ми се падне на някой турнир.

Интервю на Георги Банов, "24 часа"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктор Троицки: Григор има вкус за жени, карам ски в Банско Tennis.bg
Теми:  
sofia open | виктор троицки | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook