Виктория Азаренка взе трета титла в Маями

от в 21:17 на 02.04.2016
Tennis.bg

Виктория Азаренка спечели за трети път турнира от Premier категорията в Маями. Белорускинята се справи с опитната Светлана Кузнецова във финала с 6:3, 6:2 за малко над час игра. В надпреварата тя не загуби нито сет.

Предишните два триумфа на Вика във Флорида бяха от 2009 и 2011-а. Само още три състезателки имат три или повече успеха в това състезание - Винъс Уилямс, Щефи Граф и Серина Уилямс, която е с осем титли.

С представянето си в надпреварата Азаренка си осигурява завръщане в топ 5 на ранглистата за първи път от 2014-а. Светлана Кузнецова пък имаше нужда от титла, за да се завърне в топ 10.

Освен всичко Азаренка се превърна и в едва третата тенисистка в историята с последователни титли в Индиън Уелс и Маями. Другите са Щефи Граф на два пъти и Ким Клайстерс.

В първия сет от финалната битка Азаренка дръпна бързо с два пробива за 3:0. Кузнецова съумя да върне единия от тях, но нямаше сили за нещо повече и нейната опонентка затвори с 6:3.

След почивката Азаренка пак проби рано - този път за 3:1. В шестия гейм Кузнецова имаше възможност да върне пробива, но Азаренка се спаси с ас и затвори за 5:2. До края рускинята не бе равностойна.

"Искам да поздравя Светлана, която имаше много възходи и спадове в кариерата си, но отново намира сили да се завърне в топ форма и да показва отличен тенис. Пожелавам ти всичко най-добро до края на сезона.

"Благодаря на моя екип, който винаги ми вярва. Посвещавам успеха на семейството ми, което не виждам често. Те ми дадоха възможност да постигна всичко това," заяви шампионката при награждаването за 20-ата й WTA титла.


Виж още:

Шампионската фотосесия на Вика Азаренка в Маями


От началото на сезона Азаренка има 22 победи и само една загуба - на Откритото първенство на Австралия от бъдещата шампионка Ангелик Кербер в четвъртфиналите. Вика излиза начело в ранглистата само за 2016-а година, а след нея са Кербер, Серина Уилямс, Агниешка Радванска и Карла Суарес Наваро.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Азаренка взе трета титла в Маями Tennis.bg
Теми:  
виктория азаренка | маями | светлана кузнецова | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook