Виктория Томова: Не се смятам за звезда, благодаря за подкрепата (видео)

от в 13:53 на 06.07.2018
Георги Христов

Виктория Томова сподели, че е доволна от цялостните си изяви на Уимбълдън. Тя спечели три мача в квалификациите на Откритото първенство на Великобритания и за първи път намери място в основната схема на третия за сезона турнир от Големия шлем.

Впоследствие започна основната схема с победа преди да играе срещу бившата №1 Серина Уилямс. Американката надигра Томова в два сета, но я похвали за дебюта.

„Първо ме поздрави и каза, че съм играла много добре, след което аз ѝ казах, че за мен винаги е било мечта да играя с нея. Тя каза: „О, наистина ли?”. Беше някак си учудена.

"По трибуните имаше толкова много българи. Много ме подкрепяха, даже повече от Серина, постоянно се чуваше: „Хайде, Вики!”. Много се зарадвах,” разкри Томова пред бТВ при завръщането си в София.

"Не се смятам за звезда. Не се е случило нищо по-различно от преди. Да, играх срещу най-добрата тенисистка в света, но аз се чувствам по същия начин. Беше нещо ново за мен. Много приятно чувство, в началото бях наистина притеснена. Просто като излезеш на такъв корт, най-големият корт в света и впоследствие малко се отпуснах.

"Нереално беше, когато видях самата схема.Казах, че ако бие в първи кръг ще играя с нея. Но ето, че се случи. Нямах никакви очаквания за Уимбълдън. Спечелих три мача, за да стигна дотук. Много не си дават сметка, че е адски трудно да спечелиш и един мач в квалификациите, а какво да говорим, за да се класираш. От петия опит успях," допълни Томова.

Познай мачовете Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова: Не се смятам за звезда, благодаря за подкрепата (видео) Георги Христов
Теми:  
виктория томова | серина уилямс | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook