Виктория Томова: Уимбълдън е любимият ми турнир, не исках да пропусна този шанс

от в 02:14 на 29.06.2018
Георги Христов

Първата ракета на България Виктория Томова реализира пореден сериозен успех през настоящия сезон. След Откритото първенство на Франция - тя съумя да достигне до основната схема и на Уимбълдън. Тя премина успешно квалификациите и вече очаква да научи името на първата си опонентка в основната схема при жребия в петък.

Успехът бе важен за Томова след четири загуби в трети кръг на квалификации на турнири от Големия шлем. За целта българката се наложи над Анна Калинская от Русия с 6:4, 6:7, 6:3 за два часа и 23 минути игра.

"Това бе един вид психологическа бариера за мен. Наистина щастлива съм, че успях да остана спокойна в този трети сет и да достигна до победата. Съумях да играя добре при важните точки. Не мога да повярвам," заяви доволната Томова.

Родната тенисистка бе изправена пред критична ситуация, след като във втория сет сервираше за мача при 5:4, но бе пробита и след това загуби тайбрека.

"Бях наистина мотивиран, тъй като в четири предходни случая загубих и не ми се искаше това да се повтори. Много бях нервна. В края се опитах да не мисля много-много и това проработи," добави Томова, която на Откритото първенство на Австралия успя да попадне в основната схема като "щастлива губеща".

"Не исках да се стига дотам този път. Напрежението беше огромно. От шест момичета изтеглиха моето име. Сега исках да си гарантирам, че мястото ми ще бъде в основната схема за първи път. Щастлива съм, че се случи на Уимбълдън - това е любимият ми турнир."

В последните години българското участие в британската столица се свързваше с имената на Цветана Пиронкова и Григор Димитров, които достигнаха до полуфиналите, но сега и Томова ще има шанс да остави своята следа.

"Разбира се, че те са донесли много на нашата страна, която е малка. Те обаче се справят страхотно. Цветана достигна един полуфинал и един четвъртфинал, което е изумително. Григор ме вдъхновява и съм радостна, че най-после и аз успях," споделя още Томова пред официалния сайт на надпреварата.

Сега Томова има шанс при добро представяне да се приближи още към първата стотица в световната ранглиста. В момента тя заема 136-то място в класацията на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова: Уимбълдън е любимият ми турнир, не исках да пропусна този шанс Георги Христов
Теми:  
виктория томова | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook