Виктория Томова: Всичко може да се случи срещу Серина

от в 03:29 на 04.07.2018
Таня Стефанова

Виктория Томова се класира за втория кръг на Уимбълдън, след като победи чехкинята Тереза Смиткова със 7:6 (5), 6:1. За 23-годишната софиянка това бе първи успех в основна схема на турнир от Големия шлем. Следващото изпитание на първата ни ракета обаче е Серина Уилямс. Ето какво каза българката пред "Меридиан Мач" малко след успеха.

Вики, как се чувстваш след първата ти победа в основна схема на турнир от Големия шлем?
- Още не знам (смее се). Нещата се развиха много бързо. Но мога да кажа, че имах вяра в себе си. Не ми беше толкова напрегнато в сравнение с основната схема на Australian Open, в която попаднах като "щастлива губеща”. Тогава много се притеснявах. Сега играх добре, въпреки че съперничката не ми позволяваше никакъв ритъм и топките летяха доста ниско и плоско. На трева е много трудно да направиш хубави разигравания срещу такъв противник. Тактиката ми беше да вкарвам повече топки в корта и мисля, че успях.

- Как се чувстваш на тревни кортове?
- Честно казано не се чувствам подготвена, тъй като тази година съм изиграла само един турнир на трева и квалификациите на Уимбълдън. Мисля, че с всеки изминал мач започвам да чувствам играта си на трева. На тази настилка могат да се получат изненади.

- Ще играеш срещу Серина Уилямс...
- Ами не знам как да я коментирам (смее се). За мен е голяма радост, че ще играя с вероятно най-добрата за всички времена. Нямам големи очаквания, излизам и каквото стане. Така е най-добре. Аз обичам да играя с по-предно класирани тенисистки. Вече имам победи над такива - миналата година над Юлия Гьоргес и Магдалена Рибарикова. Според мен всичко може да се случи. Срещу Аранча Рус в първия кръг Серина правеше доста грешки. Гледах целия първи сет. Ще видим.

- Отговорността като първа ракета тежи ли ти?
- Опитвам се да не обръщам внимание на това. Искам да няма неща, които да ме разконцентрират. Именно заради това се опитвам да намаля очакванията към мен, за да не се товаря допълнително. Искам да съм напълно фокусирана.

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова: Всичко може да се случи срещу Серина Таня Стефанова
Теми:  
виктория томова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook