Виктория Томова започна с трисетова победа участието си в Лаунчестън

от в 09:09 на 30.01.2019
Калоян Пламенов

Първата ракета на българския тенис Виктория Томова започна с победа участието си на турнира в Лаунчестън, Австралия, след като в среща от първия кръг надделя над представителката на домакините Белинда Уолкук след 7:5, 3:6, 6:2.

Срещата между нашенката и намиращата се на 378-ото място в световната ранглиста тенисистка приключи за точно два часа без три минути. В първия сет Вики проби още в началния гейм, но нейната противничка направи поредица от три поредни гейма и дръпна с пробив и 4:1.

Все пак обаче българката върна пробива изоставане в тилдановия гейм, а в 11-ия гейм стигна до пробив аванс и след това си взе подаването, за да спечели сета на откриването и да дръпне в резултата.

Във втория сет Уолкук проби за 4:2, но Томова моментално върна пробива. Австралийката обаче проби за 5:3 и след това си взе подаването, за да изравни сетовете и да прати мача в трети и решителен сет.

В него Томова поведе с лекота с 5:1 след пробиви във втория и седмия гейм. Белинда върна един от пробивите, но последва нов пробив за Томова, която си подпечата успеха в частта и в самия мач.

Следващата противничка на българката ще бъде аржентинката Надя Подороска, която е 276-а в световната ранглиста. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова започна с трисетова победа участието си в Лаунчестън Калоян Пламенов
Теми:  
виктория томова | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook