Виктория Томова започва с тенисистка извън топ 100, може да играе със Серина

от в 12:57 на 29.06.2018
Мария Петрова

Виктория Томова ще започне участието си в основната схема на Уимбълдън срещу №167 в световната ранглиста Тереза Смиткова от Чехия в понеделник. До момента двете не са се срещали в официален мач.

За българката това ще бъде дебют в надпреварата, а Смиткова има един осминафинал от 2014 година. При това тя тръгва от квалификациите тогава. Тереза Смиткова е на 23 години и в момента е №167 в ранглистата на WTA. Миналата седмица тя спечели ITF турнир на трева в Илкли (Великобритания), където записа общо 8 последователни победи. Рекордното класиране на чехкинята е ранглистата е достигането до №57 преди 3 години.

 

Победителката от мача ще играе срещу Аранча Рус или Серина Уилямс.

В настоящата 2018 година Томова продължава възходящото си представяне. През януари тя дебютира в основната схема на турнир от Големия шлем, достигайки до първия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Българката не успя да стори същото и на "Ролан Гарос", но ето че месец по-късно постигна три успеха на "Ол Инглънд Клъб".

Освен това българката си гарантира 39 хиляди паунда от наградния фонд, както и 40 точки за световната ранглиста. С тях се очаква Виктория да бъде поне около 135-то място.

ПЪЛНИЯТ ЖРЕБИЙ!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова започва с тенисистка извън топ 100, може да играе със Серина Мария Петрова
Теми:  
виктория томова | голям шлем | серина уилямс | тенис | тереза смиткова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook