Виландер: Джокович ще се възползва от тренировките с Медведев; те ще ощетят Даниил

от в 13:17 на 14.11.2021
Мирела Николова

Съперничеството между Новак Джокович и Даниил Медведев беляза 2021-ва, тъй като до този момент двамата се срещнаха помежду си общо 3 пъти на знакови финали - на Аустрелиън Оупън, на US Open и на Мастърса в Париж. Именно руснакът бе тенисистът, който успя да спре изумителната серия в турнирите от Големия шлем на Ноле и така да му попречи да оформи "календарен шлем". Приятелството между двамата обаче също не бива да се забравя, тъй като през последните седмици най-добрите двама в света проведоха няколко съвместни тренировки. Според 7-кратния шампион от Шлема - Матс Виландер, това приятелство би могло да бъде от огромна полза за сърбина, но в също толкова голям ущърб за неговия опонент.

"Мисля, че Медведев и Джокович не трябва да тренират много заедно и да общуват. Това ще помогне изключително на Новак в дългосрочен план, защото той изучава съперниците си, докато тренира с тях, а същевременно Медведев ще се увери, че Джокович е най-великият играч в историята. Така че това ще бъде от полза само за Новак и ще навреди на Медведев.

Даниил вече достигна най-високото си ниво на игра и ако успее да се предпази от сериозни контузии, със сигурност ще доминира събитията в Тура през следващите 5-6 години", добави още шведът.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Джокович ще се възползва от тренировките с Медведев; те ще ощетят Даниил Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно | матс виландер | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook