Виландер: Мъри може да се завърне в Топ 10; той има най-високото тенис IQ в историята

от в 19:55 на 16.12.2021
Мирела Николова

Анди Мъри бе сред водещите лица в световния тенис в продължение на няколко сезона, но се наложи да претърпи две операции на тазобедрената става, които повлияха върху представянето и резултатите му на корта. В края на сезон 2021 британецът напомни за най-добрите си времена и постигна няколко престижни победи, които създадоха предпоставки за добри изяви през следващата година.

Бившият номер 1 в света и настоящ експерт по Евроспорт - Матс Виландер, наскоро коментира играта на сър Анди и изрази вярата си, че британецът отново може да бъде част от челната десетка на света, а също така недвусмислено заяви, че Мъри има най-високото тенис IQ в историята на този спорт:

"Всъщност мисля, че завръщането в топ 10 това е напълно постижима цел за Анди. Той иска да докаже на себе си, че не всичко опира до битката за лидерството в ранглистата или титлите от Големия шлем. Всъщност това, което има истинско значение, са ежедневната борба и последвалата награда за стремежа към самоусъвършенстване и желанието с всеки следващ ден да бъдеш по-добър от предния.

Мъри знае, че има играчи, които разполагат с повече огнева мощ при ударите си. Не мисля, че останалите полагат повече усилия от него, но са по-бързи на корта, по-експлозивни и той е наясно с това, че трябва да отнеме от силата им, за да може да ги победи. Това е знак за изключително високото му тенис IQ - показател, по който Анди Мъри е на върха на тениса на всички времена", завърши шведът.

Източник: Eurosport

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Мъри може да се завърне в Топ 10; той има най-високото тенис IQ в историята Мирела Николова
Теми:  
анди мъри | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook