Виландер: През миналата година Федерер играеше по-добре, сега е по-уязвим

от в 09:58 на 07.07.2018
Калоян Пламенов

Матс Виландер е на мнение, че в момента Роджър Федерер не играе толкова добре, колкото миналата година, и е доста по-уязвим на корта.

"Мисля, че много хора вярват, че могат да го спрат, но не вярвам, че са много тенисистите, които са в състояние да спечелят титлата на Уимбълдън", коментира Виландер. 

"Федерер не играе така добре както през миналата година, особено в най-важните моменти. Това се видя на доста пъти през този сезон. Той загуби точки, които преди година например не би загубил никога".

"Той в момента е малко по-уязвим от миналата година, но е очевидно, че все още той е големият фаворит да спечели Уимбълдън". 

Маестрото достигна до 1/8-финалите на турнира и в понеделник ще срещне французина Адриан Манарино, след като с лекота преодоля германеца Ян Ленард Щруф в три сета. 

Виландер не пропусна да коментира и представянето на Новак Джокович, който според него се представя доста добре на корта.

"Тревата определено е неговата настилка и ми допада представянето му. Играе стабилно в момента. Бекхендът и сервисът са неговите оръжия и той е много опасен в момента. Мисля си обаче, че мачът му срещу Едмънд ще бъде тежък, защото Кайл играе добре на тази настилка и ще маневрира доста по корта. 

"Най-важното за Новак е просто да сервира добре. Ако има дълги разигравания, тогава той също ще има по-голям шанс да спечели точки. Просто трябва да изиграе един наистина добър мач, за да спечели". 

Познай мачовете Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: През миналата година Федерер играеше по-добре, сега е по-уязвим Калоян Пламенов
Теми:  
матс виландер | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook