Виландер: Сега е моментът Голямата тройка да предаде щафетата

от в 10:28 на 18.09.2021
Диана Андреева

Новак Джокович остана на крачка от Календарен шлем през миналата седмица, когато отстъпи на Даниил Медведев в спор за трофея от US Open. По този начин Новак продължава да притежава също толкова мейджър титли, колкото неговите двама най-големи съперници - Роджър Федерер и Рафаел Надал. Но какво предстои от тук нататък? Как ще се завърне на корта световният номер едно? На тези въпроси отговори анализаторът на Евроспорт Матс Виландер в интервю пред L'Equipe:

"В същото време можем да отличим и позитиви от този пропуснат Календарен шлем. Основният е, че младата генерация е готова да поеме щафетата. Те вече са достатъчно подготвени, за да се справят с напрежението, което е основният ключ към трофеите на мейджър турнирите.

Представете си Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович да завършат кариерите си с по 20 титли от Шлема. Ще бъде толкова красиво! Сега вече това е възможно. Ако се замислим – идеалното време е Голямата тройка да предаде щафетата.

Но погледнато от друг ъгъл, Ноле ще търси отмъщение. Смятам, че ще му отнеме няколко седмици да презареди батериите си и да преглътне поражението. След това ще се завърне към интензивните тренировки през следващите месеци и ще опита отново да установи позицията си в Мелбърн. За него това ще е ново начало." - завърши Виландер. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Сега е моментът Голямата тройка да предаде щафетата Диана Андреева
Теми:  
us open | голяма тройка | матс виландер | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook