Виландер: Вече няма смисъл от дебата за това кой е най-великият тенисист

от в 12:50 на 26.08.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден бе сложен край на спекулациите с участието на Новак Джокович в тазгодишното издание на US Open, след като сърбинът официално се оттегли от участие в надпреварата, причината за което е, че САЩ не промениха здравните разпоредби. Според тях всички чуждестранни граждани трябва да предоставят документ за премината ваксинация при влизане на територията на САЩ, с какъвто 21-кратният шампион от Големия шлем не разполага. 

По този начин рекордьорът по брой седмици на върха на ранглистата бе лишен от възможност да преследва 22-ри "мейджър" трофей, който щеше да го изравни с Рафаел Надал по този показател. Това ще бъде втори турнир от Големия шлем за годината, който белградчанинът пропуска, след като през януари по същата причина не бе допуснат до участие и на Аустрелиън Оупън, спечелен от Матадора впоследствие. 

Наскоро Джон Макенроу изрази мнение, че Надал е най-големият печеливш от въпросната ситуация, тъй като в отсъствието на Джокович шансовете му за триумф се увеличават значително. Днес сходна позиция зае и друг бивш №1 в лицето на Матс Виландер, който заяви, че състезанието за величие вече е неуместно, имайки предвид колко турнири пропусна сърбинът заради решението си да не се ваксинира.

"Дебатът за това кой е най-великият тенисист измежду представителите на Голямата тройка вече губи смисъл, защото на Новак не му е разрешено да играе. Смятам, че в бъдеще ще говорим най-вече как тримата най-велики играчи в историята са играли по едно и също време. Вероятно това е нещото, което ще запомним и което ще има най-голямо значение", коментира шведът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Вече няма смисъл от дебата за това кой е най-великият тенисист Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | интервю | любопитно | матс виландер | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook