Виландер за 2019: Младите трябва да се докажат срещу водещите тенисисти

от в 14:11 на 25.12.2018
Георги Христов

Матс Виландер изрази мнение, че през следващия сезон ще видим пробив за някои от водещите млади тенисисти. През 2018 завиден прогрес показаха Александър Зверев, Карен Хачанов и Стефанос Циципас и именно на тях той възлага сериозни очаквания за успех.

"Рафаел Надал и Роджър Федерер очевидно са достатъчно добри да продължат да печелят, но в същото време младото поколение също има подобни очаквания. Нужно е и останалите водещи тенисисти да си повярват. Ще бъде много интересно," заяви седемкратният шампион в турнири от Големия шлем.

Той говори и за състезанията при жените. "Мисля, че женският тенис беше окупиран от стила, който показваха Винъс и Серина Уилямс. След това се появиха Шарапова и Квитова, които доминираха с мощната си игра на всички настилки.

"Те може би не играеха съвсем правилно тактически, но с по-голяма мощ в ударите. Тенисът е забавен, когато ги гледаш да играят добре, но не толкова, ако не се представят оптимално. Ето защо е нужно те да вземат нещо от мъжкия тенис. Там топката се държи по-дълго в игра и разиграванията се изграждат. Дори и да си в защитна позиция да можеш да намериш начин да атакуваш," смята още Виландер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер за 2019: Младите трябва да се докажат срещу водещите тенисисти Георги Христов
Теми:  
матс виландер | тенис | тенис бг | тенис бг виландер | тенис легенди | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook