Винъс не може да последва примера на Серина и записа ново тежко поражение

от в 09:49 на 09.08.2022
Калоян Соколов

Винъс Уилямс получи неприятна травма в крака през миналия август и отсъстваше близо година от кортовете, като загуби мястото си в световната ранглиста и сподели как вече не вярва на нито една част от тялото си. Наглед времето на бившата номер едно в професионалния спорт беше изтекло, но тя се вдъхнови от завръщането на своята сестра Серина и през миналата седмица взе участие на надпреварата във Вашингтон, където водеше с пробив в третия сет срещу Ребека Марино, ала изпусна преднината си и загуби.

Това обаче беше добра отправна точка за ветеранката, която веднага замина за участие в Торонто, само че там трябваше да се сблъска с реалността и не можа да се присъедини към сестра си във втория кръг на турнира. 42-годишната тенисистка беше надиграна от швейцарката Джил Тайхман с крайното 6:2 6:3. Така световната номер 21 си осигури сблъсък с втората поставен Анет Контавейт в следващия етап на състезанието, докато Винъс се отправя директно за Синсинати, търсейки дебютен успех след обратната си поява на корта.

Седемкратната шампионка си отлично със своя сервис, ала нищо друго не работеше добре за нея. Тайхман експлоатираше недоброто движение на опонентката си и я вкарваше в редица дълги разигравания, където американката беше безпомощна. Тези обстоятелства позволиха на по-високоранкираната състезателка да се откъсне напред с 4:0, а макар Винъс да се разписа в резултата, то нямаше как да видим някакъв обрат в откриващата част.

Вторият сет започна с четири поредни пробива, след което бившата финалистка загуби всякакви съпротивителни сили и допусна половин дузина двойни грешки, с чиято помощ фаворитката се поздрави с рутинен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винъс не може да последва примера на Серина и записа ново тежко поражение Калоян Соколов
Теми:  
wta | винъс уилямс | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook