Винъс изхвърли Квитова след феноменален обрат в Индиън Уелс (видео)

от в 06:59 на 10.03.2019
Константин Иванов

Винъс Уилямс постигна много изненадваща победа срещу Петра Квитова след 4:6, 7:5, 6:4 за 2 часа и 28 минути игра. Успехът бе сензационен от гледна точка на факта, че чехкинята бе абсолютна фаворитка за успеха и имаше доста сериозна преднина от сет и два пробива.

Така тя си тръгва още след първия си мач в силния турнир и няма да може да претендира за неговото спечелване. От друга страна това е добре за фаворитките, тъй като една от претендентките за трофея отпада твърде рано.

Това бе четвърти успех за американката срещу чешката тенисистка, но все още е губеща в общите срещи между двете, тъй като има пет поражения на сметката си. 

В първия сет Квитова проби в деветия гейм и след това спаси три точки за пробив, за да си вземе най-важното подаване в частта и да я спечели. Във втория сет Петра дръпна с 3:0 гейма след пробиви в първия и третия гейм. Винъс обаче се окопити и изравни до 4:4 геймовете, връщайки и двата пробива. 

В дванадесетия гейм проби решително и прати мача в трети сет. В него двете си взимаха подаванията в началото, но чехкинята проби в тилдановия гейм и поведе с 4:3. В следващите три гейма обаче Уилямс бе перфектна и след два пробива стигна до успеха. 

В третия кръг американката ще срещне своята сънародничка Кристина МакХейл. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винъс изхвърли Квитова след феноменален обрат в Индиън Уелс (видео) Константин Иванов
Теми:  
винъс уилямс | петра квитова | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook