Вижте програмата на мачовете от финала за Купа "Дейвис"

от в 16:08 на 22.11.2018
Георги Христов

Капитанът на Франция Яник Ноа избра Жереми Шарди вместо Люка Пуй да играе в първия сингъл на финала на "Купа Дейвис". Защитаващият титлата си тим на Франция посреща Хърватия от петък до неделя на червените кортове в Лил в последния финал на неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже, който ще се играе по настоящия формат. Шарди ще открие мача на десеткратния шампион Франция срещу Борна Чорич в петък.

Люка Пуй донесе успеха на французите на финала миналата година срещу Белгия с 3:2 и се очакваше отново да играе на сингъл. Шарди пък няма загуба на червени кортове в турнира. Жо-Вилфред Цонга, който пропусна по-голямата част от сезона заради контузия на коляното, ще играе във втория сингъл срещу Марин Чилич. Пиер-Юг Ербер и Никола Маю са заявени за срещата на двойки в събота срещу Мате Павич и Иван Додиг.

От 2019 година в елита на "Купа Дейвис" ще участват 18 състава, а шампионът ще бъде излъчен в рамките на седмица след края на сезона. Първото издание в новия формат ще се състои в края на ноември в Мадрид (Испания).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вижте програмата на мачовете от финала за Купа "Дейвис" Георги Христов
Теми:  
купа дейвис | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис статии

Коментари





Следвайте ни в Facebook