Вондрушова и Барти ще спорят за титлата на "Ролан Гарос" (видео)

от в 13:57 на 07.06.2019
Георги Христов

Австралийката Ашли Барти и чехкинята Маркета Вондрушова ще определят новата шампионка на Откритото първенство на Франция. Това стана възможно след успеха на Барти над Аманда Анисимова с 6:7, 6:3, 6:3, а в същото време Вондрушова спечели срещу Джоана Конта със 7:5, 7:6. И за двете това ще бъде първи мач за титлата на турнир от "Големия шлем".

Осмата поставена Барти става първата австралийка с финал в Париж от 2010 година, когато това стори Саманта Стосър. Непоставената Вондрушова пък е първата тийнейджърка с финал на "Ролан Гарос" от 2007 година, когато това стори Ана Иванович.

Първият сет от битката между Барти и Анисимова се разви по невероятен сценарий. Австралийката поведе с 5:0 и имаше два поредни сетбола на сервис на Анисимова след 12 минути игра! Американката обаче отрази точките за пробив. Нещо повече - Анисимова направи страхотен обрат до 6:5 в своя полза. В крайна сметка се стигна до тайбрек. Там Барти пак поведе - 4:2 точки, но в крайна сметка Анисимова се наложи със 7:4. След почивката Анисимова бързо поведе с 3:0 с геймове на нула. Барти не се предаде и върна пробива - 3:3. От този момент до края на срещата Барти загуби само още три гейма.

От своя страна Барти ще бъде №2 в ранглистата при титла, а №3, ако загуби финала. В същото време Вондрушова си осигурява №16 до момента, а с титла ще достигне до 11-то място.

В турнирите от Големия шлем Вондрушова не бе преминавала осминафиналите, а Барти четвъртфиналите до момента. Титлата във френската столица може да бъде втора в кариерата на чехкинята и пета за австралийката.


Виж още:

От WTA недоволстват заради "нечестната" и "срамна" програма на "Ролан Гарос"





Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вондрушова и Барти ще спорят за титлата на "Ролан Гарос" (видео) Георги Христов
Теми:  
ашли барти | маркета вондрушова | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook