Вожняцки: Дадох всичко от себе си, но Шарапова бе просто по-добра от мен

от в 18:03 на 18.01.2019
Калоян Пламенов

Каролина Вожняцки определено имаше много тъжен ден, тъй като бе детронирана още в третия кръг на Откритото първенство на Австралия и не успя да защити титлата си, а турнирът ще има нова шампионка. Така датчанката ще загуби много точки за световната ранглиста.

Двете с Мария Шарапова направиха здрав трисетов мач, който бе спечелен от рускинята, а датската тенисистка призна, че не е останала изненадана от силната игра на своята противничка по време на цялата среща.

"Мария не ме изненада с нищо, ако трябва да съм честна. Очаквах да играе силно. Познавам я добре", призна Вожняцки на пресконференцията след мача.

"Направих всичко по силите си в този мач. Борих се до самия край. Знаете ли какво? Трябваше да спечеля този първи сет. Имах аванс от 4:1 и ме е много яд, че го изпуснах толкова нелепо. Ако това се бе случило, тогава нещата нямаше да се развият по този начин. Направих каквото можах на корта, но явно не се оказа достатъчно".

"Понякога е така в спорта. Има случаи в които даваш всичко от себе си и не се получава, но има и други случаи в които дори и да не играеш толкова добре побеждаваш и продължаваш напред". 

"Имаше моменти в които загубих ритъма си и може би това оказа някакво негативно влияние. Наистина не знам. Честно казано се чувствах добре на корта и артритът не ми пречеше по никакъв начин в този ден. Определено не искам да си търся каквито и да било оправдания, защото съм си виновна сама". 

"Тя беше малко по-добра от мен днес и това е факт. В крайна сметка трябва да и отдадем дължимото. Мария Шарапова е изключителна тенисистка. Да, мина доста време от последната ни среща, но съперничеството ни не се е променило". 

"Дали съм разочарована? Естествено! Спечелих трофея през миналата година по това време, а сега не успях да стигна до четвъртия кръг. Не мога обаче да бъда толкова твърда към себе си, защото направих всичко по силите си днес". 

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Вожняцки: Дадох всичко от себе си, но Шарапова бе просто по-добра от мен Калоян Пламенов
Теми:  
australian open | каролина вожняцки | мария шарапова | открито първенство на австралия | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook