Впечатляващ Беретини се разправи с Тийм и върна шансовете на Италия за успех!

от в 04:23 на 02.02.2021
Калоян Соколов

Матео Беретини винаги е бил тежък съперник за Доминик Тийм и това се доказа в пълна степен в днешния им сблъсък, в който световният номер 10 изнесе истинска тенис лекция на Доминатора и по този начин възвърна паритета в сблъсъка между Австрия и Италия, след като преди това Денис Новак постигна изненадващ успех над Фабио Фонини.

Тийм откри срещата с две нулеви подавания на сметката си, само че Беретини изведнъж превключи на друга предавка и тотално пое инициативата, съумявайки да натиска с форхенда си от всяка една точка на корта. Това доведе до серия от пет поредни гейма в полза на италианеца, която му осигури спечелването на първия сет, но той далеч не спря дотук и се откъсна с 4:0 във втората част.

Тийм спря пропадането си, ала силите му не стигнаха за нещо повече от това да запише по-почетно поражение и така първата ракета на Италия се наложи с 6:2 6:2, изравнявайки баланса между двамата на 2-2 победи. Победата на италианеца пък означава, че сблъсъкът между двете нации ще бъде решен от предстоящия мач на двойки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Беретини се разправи с Тийм и върна шансовете на Италия за успех! Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | доминик тийм | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook