Впечатляващ: Де Минор даде само 4 гейма на сензацията в турнира и е на 1/2-финал в Акапулко!

от в 04:10 на 03.03.2023
Мартин Петков

Алекс де Минор през настоящата седмица се представя повече от убедително на турнира в Акапулко и макар да срещна двама тенисисти извън първите 800 на света в лицето на брата на Матео Беретини - Якопо, и местния любимец Родриго Пачеко Мендес, то подпечата касирането си на втори пореден четвъртфинал в надпреварите от категория АТР 500. При предишното си достигане на тази фаза, дошло в Ротердам миналия месец, австралиецът отстъпи на първата ни ракета Григор Димитров, но днес нямаше никакви затруднения срещу квалификанта Таро Даниел, който вчера сензационно елиминира Каспър Рууд, и го надигра за час и 36 минути на корта - 6:2 6:2. По този начин световният номер 22 вече е част от финалната четворка в мексиканския град и в спор за трофея ще срещне един измежду Матео Беретини и четвъртия поставен в схемата - Холгер Руне.

Още от дебютните минути на двубоя продължителните разигравания намериха приложение, като надлъгването от основната линия беше изведено на пиадестал, при което фаворитът засвидетелства класата на техническия си репертоар и реализира ранен пробив. Отговорът на японецът обаче беше светкавичен и той спечели размяна с цели 40 удара, за да осъществи рибрейк, но въпреки това вдъхновението ми не му помогна да е конкурентноспособен от физическа гледна точка на Демона, който в типичния си стил работеше изключително бързо с крака и скоропостижно се поздрави с нови два пробива, донесли му успеха в откриващия сет.

В началото на втората част световният номер 125 съумяваше да поддържа високото темпо на осмия поставен, като дори опитваше да го пресира посредством чести излизания към мрежата след отиграна къса топка. Де Минор на свой ред не се нуждаеше от много време, за да разгадае тактическия замисъл на квалификанта и направи разиграванията от основната линия с още по-голяма интензивност, на която Даниел нагледно не издържа, и австралиецът спечели четири поредни гейма, узаконявайки победата си над сензацията на турнира в Акапулко.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ: Де Минор даде само 4 гейма на сензацията в турнира и е на 1/2-финал в Акапулко! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | алекс де минор | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook