Впечатляващ Григор откри участието си във Виена с успех над Хачанов!

от в 16:14 на 27.10.2020
Марк Хаджижеков

Григор Димитров изнесе позитивен мач в първия кръг на АТР 500 надпреварата във Виена, надделявайки в два сета над Карен Хачанов - 7:6(6) 6:3. Във втория кръг в австрийската столица първата ни ракета най-вероятно ще търси реванш от Стефанос Циципас за загубата си по-рано през годината на Ролан Гарос, но за целта гъркът първо ще трябва да премине през Ян-Ленард Щруф. 

Двубоят започна с няколко сложни подавания на Димитров, който допусна пробив още във втория си сервис гейм. Това обаче не се оказа фатално, тъй като хасковлията реализира моментален рибрейк, за да се закрепи в сета. 

Оттам нататък двамата стабилизираха представянето си на начален удар, като впечатление правеше, че Григор днес намираше сервиса си по блестящ начин. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който двамата си размениха инициативата неколкократно. 

Все пак при 6:6 българинът реализира решителен минипробив, а след печеливша комбинация от мощен начален удар и завършващ форхенд Григор успешно се пребори за драматичната откриваща част. 

Интензивността в представянето на Хачанов рязко спадна в началото на втория сет, като руснакът инкасира брейк още в първото си подаване. 

Григор, от своя страна, бе крайно уверен и продължаваше да печели сервис геймовете си безоблачно. При 4:1 последва още един спечелен гейм на ретур от Димитров, а макар че това се оказа недостатъчно, тъй като последва връщане на единия от двата пробива, при повторния си опит за затваряне на срещата българинът не трепна, а по този начин българинът се класира за втория кръг във Виена. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Григор откри участието си във Виена с успех над Хачанов! Марк Хаджижеков
Теми:  
виена | григор димитров | карен хачанов | Обзори | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook