Впечатляващ обрат изпрати 18-годишната Таусон на финала на надпреварата в Курмайор

от в 20:19 на 30.10.2021
Владислав Риждов

Клара Таусон реализира впечатляващ обрат в полуфиналите на надпреварата в Курмайор, Италия, за да се класира за финалния сблъсък. Датчанката се пребори с Людмила Самсонова в тежък мач, завършил с резултат 4:6 7:6(8) 6:4 за тийнейджърката.

Дебютната част на срещата бе равностойна. Таусон имаше лек превес в самото начало и дори поведе с брейк, но Самсонова се мобилизира и бързо съумя да заличи изоставането си. До края рускинята дори взе инициативата и след късен маратонски гейм, пречупи подаването на съперничката си, което бе достатъчно, за да поведе в общия резултат.

Във втория сет двете състезателки отново демонстрираха завидна стабилност от линията за сервис и продължиха да поддържат паритета на корта. Самсонова и Таусон си размениха по един брейк в средата на частта, а в остатъка ѝ до нови пробиви не се стигна и сетът трябваше да бъде решен след изиграване на тайбрек. В него Самсонова бързо установи контрол над случващото се и бе на крачка от крайния успех, повеждайки с категоричното 6:2. 18-годишната Таусон обаче показа психика и не само че навакса изоставането си, но и обърна изцяло развръзката в частта. 

В решителния сет Самсонова изглеждаше, че е забравила случилото се в края на предходната част и бе убедителна в първите няколко гейм, за да поведе с 3:1. Доброто ѝ представяне бързо избледня и световната номер 42 претърпя нов крах в играта си. Таусон пък от своя страна съумя да се върне към верния ритъм и с почти безгрешна игра, даде само гейм на съперничката си, преди да се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ обрат изпрати 18-годишната Таусон на финала на надпреварата в Курмайор Владислав Риждов
Теми:  
wta | клара таусон | людмила самсонова | Обзори | тенис турнир в курмайор

Коментари





Следвайте ни в Facebook