Впечатляващ Синер продължава да бъде непобеден през 2022 г. и вече е в трети кръг на АО

от в 14:36 на 20.01.2022
Мирела Николова

Яник Синер е един от тенисистите, към които има множество очаквания през настоящата година за пробив на Голямата сцена и към този момент младокът изцяло успява за ги оправдае, тъй като няма загубен сет от началото на сезона. Италианецът е безупречен в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия и вече е в третия етап на надпреварата, след като постигна нов успех в последователни сетове над Стийв Джонсън с 6:2 6:4 6:3 за малко над час и половина престой на корта. В спор за място в осминафиналната фаза световният №10 ще срещне Таро Даниел, който по-рано днес отстрани Анди Мъри.

Началото бе възможно най-доброто за фаворита, чиито удари летяха с висока скорост и се приземяваха в близост до линиите и често ставаха причина за пропуски от ракетата на американеца. Синер бе непоколебим от основната линия и набързо поведе с 2 пробива и 4:0, след което продължи със солидното си представяне от сервис, за да запише откриващия сет срещу своето име.

Втората част се развиваше равностойно и макар предимството наглед да бе на страната на младока, той все оставаше на крачка от брейкбола. В решителните мигове от сета Джонсън се поддаде на напрежението и след куп непредизвикани неточности, придружени от две двойни грешки, инкасира късен пробив, който бе решаващ за изхода и на този сет в полза на Синер.

Световният №10 продължи да контролира събитията на корта и в третата част, която стартира по начина, по който завърши и предходната - с нов брейк в актива на Яник. Джонсън изглеждаше обречен, бивайки изложен на непрестанните атаки на опонента, и така и не съумя да навакса ранното си изоставане. Поел инициативата в мача, Синер не направи нито крачка назад и скоропостижно си подпечата билета за следващия кръг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Синер продължава да бъде непобеден през 2022 г. и вече е в трети кръг на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | стийв джонсън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook