Впечатляващ Вавринка отрази 5 сетбола и повали 26-ия поставен в Индиън Уелс!

от в 00:45 на 12.03.2023
Калоян Соколов

За никой спортист на 37-годишна възраст не е лесно да се завърне на на най-високо ниво, когато е претърпял операция, но Стан Вавринка изглежда твърдо решен да се бори за мястото си обратно в елита. Швейцарецът отсъстваше над една година заради травма в областта на левия крак и в един момент беше извън първите 300 в световната ранглиста, но през този сезон вече има два достигнати четвъртфинала и се завърна обратно в топ 100.

През тази седмица пък ветеранът продължава да връща лентата назад с изявите си на корта и днес изигра най-добрия си мач от дълго време насам, за да сломи съпротивата на Миомир Кецманович със 7:6(8) 6:4. По този начин 3-кратният шампион от Шлема се класира за 1/16-финалите в Индиън Уелс за пръв път от 2019-та година насам, а в следващия кръг го очаква сблъсък с един измежду Холгер Руне и Макензи Макдоналд.

Бившият номер три заигра на много високо ниво още от първата точка и имаше ранен шанс да отмъкне съперниковото подаване, но сърбинът се измъкна със серия от отлично пласирани начални удари. 26-ият поставен обаче не можеше да намери постоянство в отиграванията си и често пресилваше опитите си за завършващ удар, което позволи на Вавринка да се откъсне напред с 5:2 гейма. Тогава по-високоранкираният играч най-после намери оптималния си ритъм на корта и видимо надиграваше опонента си в дългите размени от дъното на корта, като в крайна сметка изравни резултата и достигна до тайбрек. В него отново доминацията на Кецманович продължи с пълни сили, но той пропиля цели пет сетбола и опитният швейцарец намери начин да измъкне този толкова оспорван сет.

Втората част също се развиваше изключително равностойно и не изглеждаше невъзможно да видим още един решителен 13-ти гейм, ала изведнъж някогашният номер три влезе в абсолютно безпогрешен режим и не даде нито една точка на опонента си, след като изостана с 3:4, за да си осигури място сред последните 32-ма участници в състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Вавринка отрази 5 сетбола и повали 26-ия поставен в Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook