Време е за финал: Джокович и Чорич ще определят днес шампиона в Шанхай

от в 08:22 на 14.10.2018
Калоян Пламенов

Днес не преди 11:30 часа българско време Новак Джокович и Борна Чорич ще се изправят един срещу друг на финала на "Мастърс" турнира в Шанхай.

Това е страхотна възможност за сърбина да спечели пореден трофей от тура за сезона и да се доближи максимално до лидера в световната ранглиста Рафаел Надал и така да увеличи шансовете си да завърши годината като първа ракета.

Двамата имат два мача помежду си, като в тях Джокера стига до крайния успех без дори да даде сет на своя противник. Те се срещнаха в Монте Карло през тази година, а за пръв път се изправиха един срещу друг преди две години на турнира в Мадрид.

Сърбинът познава какво е усещането да триумфираш в Шанхай и го е правил общо три пъти до мометна - през 2012, 2013 и 2015 година, а това е негов четвърти финал в турнира. 

Самият Чорич е спечелил два финала в кариерата си, като в един от тях надви Роджър Федерер на любимия турнир на швейцареца в Хале тази година, а освен това елиминира Маестрото на 1/2-финалите.

Младият хърватин дори и да загуби днешния финал ще регистрира рекордно класиране в световната ранглиста и от утре ще бъде 13-а ракета на световния тенис, което ще бъде и най-доброто му постижение.

Като цяло няма никакъв спор кой е фаворит в този мач - това е Новак Джокович. Сръбският тенисист е спечелил 26 от последните си 27 мача и се намира в най-добрата си форма от години насам. 

Той има три титли от началото на сезона, след като грабна трофеите от Уимбълдън и US Open, а освен това триумфира и в Синсинати. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за финал: Джокович и Чорич ще определят днес шампиона в Шанхай Калоян Пламенов
Теми:  
борна чорич | новак джокович | тенис турнир в шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook