Време е за финал: Джокович и Зверев излизат в битка за трофея в Лондон

от в 08:35 на 18.11.2018
Калоян Пламенов

Днес не преди 20:00 часа българско време Новак Джокович и Александър Зверев ще се изправят един срещу друг в спор за трофея на финалния "Мастърс" в Лондон. 

Двамата ще се изправят в четвъртия си пряк сблъсък от ATP в "О2 Арена" днес, а преди двубоя Джокера има предимство от 2:1 победи. Това ще бъде и втори техен мач само в рамките на няколко дни, след като сърбинът победи германеца в груповата фаза на надпреварата без особени трудности.

Сърбинът е спечелил пет трофея от турнира и това ще бъде негов седми финал на финалната надпревара. При триумф днес той ще се изравни по абсолютния рекордьор, по трофеи в този турнир, Роджър Федерер, и ще задмине величия като Пийт Сампрас и Иван Лендъл, които също имат по пет трофея като него.

Единствената победа за Саша над Ноле бе от финала в Рим през 2017 година, но тогава сърбинът не приличаше на себе си, а сега се намира в изключително добра форма и отново си върна глада за успехи след контузиите през които премина.

В днешния мач 31-годишният тенисист ще гони своя 73-и трофей в кариерата и пети за сезона, след като през настоящата календарна година спечели "Мастърс" турнирите в Синсинати и Шанхай, както и US Open и Уимбълдън.

Саша пък при триумф ще завоюва най-сериозното отличие в кариера си до момента. Той има три трофея на сметката си за тази календарна година, след като спечели "Мастърс" турнира в Мадрид, както и надпреварите във Вашингтон и Мюнхен.

Освен това той е завоювал общо 9 трофея през кариерата си и днес ще гони своя 10-и, но шансовете определено не са в негова полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за финал: Джокович и Зверев излизат в битка за трофея в Лондон Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | мастърс лондон | новак джокович | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook