Време е за финал: Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Циципас на АО!

от в 07:31 на 28.01.2023
Мирела Николова

Откритото първенство на Австралия вече се намира в своята заключителна фаза и след две седмици на драматични обрати, оспорвани сблъсъци и битки, заслужили мястото си в историята, ще станем свидетели на последния двубой в тазгодишното издание на надпреварата. В него един срещу друг предстои да излязат двамата непобедени играчи от началото на сезона, а именно деветкратният шампион Новак Джокович и световният №4 Стефанос Циципас, като стартът на срещата помежду им ще бъде поставена в точно 10:30 часа българско време в неделя.

Още преди началото на състезанието съществуваха сериозна доза въпросителни около физическото състояние на сърбина, имайки предвид контузията в лявото бедро, която получи по време на подготвителния АТР 250 турнир в Аделаида. Въпреки че на няколко пъти му се наложи да отмени тренировка, а впоследствие дори по време на някои от откриващите си мачове изпита физическо неразположение, то 21-кратният шампион показа, че след всичко случило се в Австралия през миналата година е решен този път да си тръгне като краен победител. През утрешния ден той ще излезе за своя 10-и финал в Мелбърн, където никога не е губил двубой за титлата, а евентуален триумф би означавал изравняване на рекорда на Рафаел Надал по брой трофеи от Големия шлем.

В напълно различна позиция се намира Стефанос Циципас, който влиза като аутсайдер според букмейкърите въпреки феноменалното си начало на сезона. За него това ще бъде едва първи финал на Аустрелиън Оупън и втори в Големия шлем, след като през 2021-ва бе част от спора за титлата на Ролан Гарос, когато негов съперник отново бе именитият сърбин, надделял след обрат от 0:2 до 3:2 сета. 

Предстоящият сблъсък между двамата ще има още по-сериозна тежест, имайки предвид как в него ще се реши кой измежду Джокович и Циципас ще заема лидерската позиция в световната ранглиста от понеделник. В досегашните им 12 мача само 2 са завършвали с успех за гръцкия тенисист, като трябва да отбележим, че те са били в зората на тяхното съперничество и датират от 2018-а и 2019-а година, а оттам насетне белградчанинът е загубил едва един сет в общо четири срещи на твърда настилка срещу четвъртия в света.

Програма за неделя в Мелбърн:

Rod Laver Arena (начало 07:00 часа):

1. Барбора Крейчикова/Катерина Синякова - Шуко Аояма/Ена Шибахара

2. Новак Джокович - Стефанос Циципас (не преди 10:30 часа българско време)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за финал: Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Циципас на АО! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | новак джокович | програма | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook