Време е за шоу: Григор излиза срещу Зверев на централния корт "Филип Шатрие" (програма)

от в 18:10 на 04.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе утре вечер на централния корт "Филип Шатрие" в опит да се класира за своя първи четвъртфинал в кариерата си на Ролн Гарос. Българинът досега няма загубен сет в турнира, но сега му предстои да срещне своето най-сериозно изпитание от началото на турнира, защото ще премери сили с Александър Зверев. Миналогодишният 1/2-финалист вече изигра две от срещите си във вечерната сесия на същия корт и нагледно показа, че се приближава все по-близо до формата, която му позволи да достигне до втората позиция в световната ранглиста през миналия юни.

Любопитна подробност е, че Григор и Саша са се срещали само четири пъти помежду си, въпреки че първата им среща датира от вече далечната 2014-та година, когато Саша е на само 17 години и логично победата е завоювана от родния ни представител. Останалите двубои обаче до един са спечелени от германеца, но олимпийският шампион само веднъж съумява да се наложи в последователни сетове - 6:1 6:4 на Мастърса в Мадрид през 2016-та година.

Сблъсъкът между Димитров и Зверев е поставен под номер четири в програмата на "Филип Шатрие" и ще стартира не преди 21:15 часа българско време, а вие отново ще може да го наблюдавате чрез традиционните линкове на нашия сайт.

Програмата за корт "Филип Шатрие (започват не преди 12:00 часа)

1. Бернарда Пера - Онс Жабер 

2. Николас Джари - Каспър Рууд

3. Анна Каролина Шмиедлова - Коко Гоф

4. Григор Димитров Александър Зверев (не преди 21:15 часа)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за шоу: Григор излиза срещу Зверев на централния корт "Филип Шатрие" (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | бгтенис | григор димитров | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook