Време е за зрелище: Григор срещу Тийм във вечерната сесия във вторник (програма)

от в 07:00 на 23.08.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да запише две последователни победи в нито една от трите надпревари в Северна Америка, в които взе участие, и реши да се включи в АТР 250 турнира в Уинстън Сейлъмс, приемайки "уайлдкард" с цел да натрупа повече игрова практика в седмицата преди началото на Откритото първенство на САЩ. Единственият път, когато българинът е участвал във въпросното състезание, датира отпреди цели 11 години, когато отстъпва на осминафиналите, но сега очакванията към него са значително по-големи, тъй като той е най-високоранкираният играч в схемата.

Родният ни представител ще стартира участието си директно от втори кръг, където негов съперник ще бъде бившият №3 в света Доминик Тийм. Скоро след като триумфира на US Open 2020, австриецът бе преследван от серия от контузии, най-сериозната от които бе травмата в китката, заради която се подложи на операция и бе извън кортовете в продължение на цели 9 месеца. Той се завърна в игра през март този сезон, но му трябваха няколко месеца, за да се завърне обратно на победния път. Макар вече да показва значително подобрение в играта си, бившият шампион в Ню Йорк все още е далеч от най-добрите си дни и нашето момче влиза като фаворит в предстоящия двубой. 

Досега двамата са се изправяли един срещу друг общо 6 пъти, като в 4 от тях победата е била на страната на първата ни ракета. Предстоящият сблъсък пък е трети поставен в програмата за вторник на Централния корт и именно той ще постави началото на днешната вечерна сесия, което означава, че ще стартира не преди 02:00 часа българско време, а вие ще можете да го наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg.

Програмата за вторник в Уинстън Сейлъм:

Централен корт (начало 21:00 часа):

1. Иля Ивашка - Петер Гойовчик

2. Джеймс Дъкуърт - Максим Креси

3. Григор Димитров - Доминик Тийм (не преди 02:00 часа)

4. Талон Грийкспор - Ботик ван де Зандсхулп

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за зрелище: Григор срещу Тийм във вечерната сесия във вторник (програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook